Shifrat për ndotjen e ajrit të Elbasanit  nuk janë dhënë asnjëherë të sakta. Ambientalisti  Sazan Guri  thekson së ndotja e ajrit në Elbasan është alarmante,  dhe se shkatarja kryesore e kësaj gjëndjeje është firma turke “  Kurum” , e cila nuk ka vendosur asnjëhërë filtra për mbrojtjen e ajrit