Partia socialiste nis garen per kryetar. Perjashtohen nga kandidimi kryetaret e bashkive dhe deputetet. Ne kete menyre largohen nga kryesite e partive titullaret historike, duke promovuar figura te reja. Ky process do te mbyllet ne daten 5 dhjetor te ketij viti.