Partia socialiste ka nisur fazen e ristrukturimin e saj, qellimi eshte fitorja e zgjedhjeve palamentare qe do zhvillohen ne vitin 2017. E ndare me skema qarku i Elbasanit perfshihet ne zonen e jugut ku pergjegjes direkt do te jet deputeti Taulant Balla, burime brenda PS thone se do te percaktohen dhe 2 ministra te tjere emrat e te cileve nuk jan bere te ditur.