Adoleshentet qe perdorin rrjetet sociale per me shume se dy ore ne dite ka me shume gjasa te kene ndjenja depresioni. Sipas nje studimi i cili u publikua ne revisten Siber Psicology ku u analizuan 750 studente, hulumtuesit arriten te zbulojne nje lidhje ndermjet perdorimit te madh te rrjeteve sociale dhe rritjes se mundesise per probleme te shendetit mendor perfshi edhe shqetesimin psikologjik dhe mendimeve per vetevrasje.